Περιγραφή
Η σκόνη αποξηραμένου παντζαριού (beetroot freeze-dried powder) της Sosa είναι ένα φυσικό προϊόν που διατηρεί τη γήινη και γλυκιά γεύση του παντζαριού, καθώς και το ζωηρό κόκκινο χρώμα του. Η διαδικασία της λυοφιλίωσης εξασφαλίζει τη φρεσκάδα και την ευελιξία αυτού του συστατικού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Συστατικά: Στερεά παντζαριού (55%), Μαλτοδεξτρίνη
Μπορεί να περιέχει ίχνη από σέλινο, αυγά, γάλα, μουστάρδα, ξηρούς καρπούς, φιστίκια, σησάμι, διοξείδιο του θείου και θειώδη, καθώς και σόγια.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g:
Ενέργεια: 1518 kJ / 362 kcal
Πρωτεΐνες: 7 g
Λιπαρά: 0,5 g | εκ των οποίων κορεσμένα: 0,4 g
Υδατάνθρακες: 80 g | εκ των οποίων σάκχαρα: 47 g
Φυτικές ίνες: 0,5 g | Αλάτι: 0,62 g
Οδηγίες χρήσης:
Η σκόνη παντζαριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει γεύση και χρώμα σε διάφορες παρασκευές, όπως:
Γκανάζ, Σορμπέ, Μακαρόν, Μαρέγκες, Γλάσο, Ζελέ, Μους, Σάλτσες, Σούπες, Κοκτέιλ, Αρτοσκευάσματα
Επίσης, μπορεί να διαλυθεί σε νερό για την παρασκευή κουλί.
Οδηγίες αποθήκευσης:
Συνιστάται η αποθήκευση σε θερμοκρασία 15-25ºC, σε ξηρό μέρος μακριά από το φως, στην αρχική συσκευασία μέχρι τη χρήση και καλά κλεισμένο. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση εντός 24 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής.
Η σκόνη παντζαριού της Sosa είναι κατάλληλη για χορτοφάγους και εγκεκριμένη για διατροφή kosher.