Περιγραφή
Ελκυστικό καναρινί χρώμα που τείνει προς απόχρωση μεσαίου βάθους, μαζί με ελαφρά ασημένιες ανταύγειες. Άρωμα κυρίως φρουτώδες (αχλάδι, μήλο, λευκό ροδάκινο) αλλά και με διακριτές νότες ζυμών.
Ποικιλίες: Ασύρτικο 70% – Μονεμβασιά 30%
ΩΡΙΜΑΝΣΗ 6 στη δεξαμενή & 4 μήνες στην φιάλη
Προέλευση Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Οινοποίηση και ωρίμανση
Kοινό πρωτόκολλο οινοποίησης και των δύο ποικιλιών σταφυλιού. Στατική απολάσπωση στους 11ο C. Αλκοολική ζύμωση χωρίς προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 17ο C διάρκειας 20 ημερών.
Ωρίμανση διάρκειας 6 μηνών στη δεξαμενή και μετά διάρκειας 4 μηνών στη φιάλη.
Γευσιγνωσία
Ανοιχτόχρωμο αχνό κιτρινωπό, μεσαίου βάθους χρώμα. Ελκυστικό άρωμα φλούδας και καρπού εσπεριδοειδών, συνδυάζεται με νύξεις άσπρων λουλουδιών και άσπρου πιπεριού.
Γεύση φρουτώδης, κυρίως λεμονάτη, αλλά και με ανθικά χαρακτηριστικά. Έχει καλό κράτημα στο στόμα με πολύ καλή επίγευση. Κρασί τραγανό και πιπεράτο.
Συνοδεία | Pairing
Μεγάλα-σχετικά στεγνά-ψάρια (φαγκρί, λιθρίνι, συναγρίδα), μύδια αχνιστά και σαγανάκι, φούσκες, πετροσωλήνες, κωλοχτύπα, χταπόδι στιφάδο, κοτόπουλο με μανιτάρια, γοφάρι, μελανούρι, σαργός, σκορπίνα στα κάρβουνα.