Περιγραφή
ΠΟΠ Σαντορίνη
Αμπελώνας
Από επιλεγμένα μικρά field-blend αμπελοτόπια του νησιού, όπου οι δύο ποικιλίες συγκαλλιεργούνται, όπως παραδοσιακά έκαναν οι παλιότεροι αμπελουργοί, σε μια κατ’ εκτίμηση αναλογία 85% Ασύρτικο – 15% Αθήρι. Κοινός τρύγος και συνοινοποίηση.
Τρύγος | Με το χέρι, αυστηρή διαλογή
ΟινοποίησηΚαι οι δύο ποικιλίες τρυγούνται μαζί. Αυστηρή διαλογή με το χέρι σε δονούμενη τράπεζα. Συνοινοποίηση. Ήπιας έντασης, αλλά μεγάλης διάρκειας πίεση όλου του τσαμπιού (whole bunch). Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες για 6 μήνες και περιοδική ανάδευση (bâtonnage) στη δεξαμενή.
Γευσιγνωστική ΣημείωσηΑνοικτό λεμονί χρώμα. Η μύτη είναι πολύπλοκη, με έντονο φρούτο όπως το λευκό ροδάκινο, το λεμόνι και το κίτρο, με ανθικές νότες να ακολουθούν. Ισορροπημένο και γεμάτο στο στόμα, τραγανό και λιπαρό, με μακρά επίγευση.
Δυνατότητα Παλαίωσης 3+ έτη