Αρχική >
Filters
Μακεδονία
filters
Filter
3 προϊόντα
Ταξινόμηση κατά
Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκό 750ml
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΕπανομήΧαρακτηριστικάΔημιουργήθηκε από συνδυασμό δύο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου.Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση εκτυλίσσεται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασία γύρω στους 18 °C. Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού.Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα. Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του.Σερβίρεται στους 8—10 °C.Γευστικοί συνδυασμοίΘαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα & φέτα), μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.Μαλαγουζιά ξηρός Κτήμα Γεροβασιλείου 750ml
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΕπανομήΧαρακτηριστικάΠαράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από την εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.Σερβίρεται στους 8–10 °C.Γευστικοί συνδυασμοίΘαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.- -11%Προσφορά!
Ντάμα Κούπα Λευκό Nico Lazaridi 750ml
ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣΝτάμα Κούπα, η βασίλισσα της καρδιάς σας, ένα προϊόν που προσθέτει αξία στην καθημερινότητα μας χωρίς να είναι επιτηδευμένο!To 2011 η NICO LAZARIDI μέσα από το Οινοποιείο Μακεδών επεκτάθηκε στην παραγωγή πιο ευέλικτων κρασιών που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν την entry level κατηγορία των προϊόντων μας.Για την παραγωγή του λευκού οίνου Ντάμα Κούπα επιλέχθηκαν οι Ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο, Ροδίτης, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και τα κοσμοπολίτικα Chardonnay και Ugni blanc.Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα. Ευγενική μύτη που χαρακτηρίζεται από λευκόσαρκα φρούτα και διακριτικά αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών. Φίνα δομή και ιδιαίτερος χαρακτήρας που εκπλήσσουν ευχάριστα. Δροσερή αρωματική επίγευση.Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2 χρόνια από τον τρύγο.Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 8-10°C, συνοδεύοντας ευχάριστα πιάτα Μεσογειακής κουζίνας, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά και πράσινες σαλάτες.