Περιγραφή
Ο καφές Decaffeinated έχει υποστεί φυσική επεξεργασία για την απομάκρυνση της καφεΐνης με τη χρήση νερού. Το νερό που χρησιμοποιείται είναι φυσικό και προέρχεται από μία πηγή που βρίσκεται στην περιοχή όπου γίνεται η επεξεργασία του καφέ, στην πόλη Manizales της Κολομβίας, ενώ πριν από τη χρήση του δεν υφίσταται καμία επεξεργασία. Έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας το οποίο είναι κατάλληλο για διάφορες μεθόδους επεξεργασίας καφέ, σε αντίθεση με το νερό πόλεως, το οποίο πριν φτάσει στη βρύση μας έχει συμπληρωθεί με διάφορες ουσίες, οι οποίες το καθιστούν ακατάλληλο για χρήση στην επεξεργασία του καφέ.
Η απομάκρυνση της καφεΐνης με αυτόν τον τρόπο δεν επηρεάζει σημαντικά ούτε αλλοιώνει τη γεύση του καφέ.
Origin: Caldas, Colombia
Altitude: 1660m
Variety: Caturra & Castillo
Processing: sundried with mechanical finish
Cup profile: balanced cup, citrus & fruits with nuts & chocolate