Περιγραφή
Plantation Australia 2007 Rum
Η µεγάλη αρωµατική πολυπλοκότητα του Plantation Australia 2007, οφείλει την προσωπικότητα του, αφενός στην µακρόχρονη παράδοση 150 χρόνων παραγωγής ρουµιών και φυσικά στις ζύµες που χρησιµοποιούνται κατά την ζύµωση.
Το ρούµι ζυµώνεται για 12 ηµέρες σε Schizosaccharomyces ποµπέ, µία πολύ σπάνια µαγιά στο χώρο του ρουµιού. Έπειτα ακολουθεί ζύµωση τριών ηµερών µε ζαχαροµύκητες Saccharomyces. Αποστάχθηκε το 2007, και ωρίµασε για 13 χρόνια σε ex bourbon βαρέλια στα κελάρια του Beenleigh Artisan Distillery στην Αυστραλία.
Τα 21 βαρέλια που επιλέχθηκαν από τον Alexandre Gabriel ταξίδεψαν µέσω θαλάσσης µέχρι το Javrezac της Γαλλίας όπου το ρούµι ωρίµασε επιπρόσθετα για ένα χρόνο στον οίκο Ferrand σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Στη µύτη έχουµε έντονα αρώµατα από ροδάκινα, βερίκοκα, βανίλια, καρύδα, σταφίδες και λουλούδια.
Μαγειρεµένα φρούτα και εσπεριδοειδή, µαζί µε απαλό κακάο, συµπληρώνουν το γευστικό του προφίλ.
Το τελείωµα του έχει νότες από εξωτικά φρούτα, βανίλια και µικρή υποψία ξύλου.