Περιγραφή
Don Papa Sherry Cask Rum | Ρούμι
Η απόσταξη γίνεται στο νησί Negros και παλαιώνει στο μοναδικό ηφαιστειακό κλίμα, στους πρόποδες του όρους Kanlaon. Γι αυτόν τον λόγο έχει αναπτύξει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας. Αρχικά παλαιώνει για δύο έτη σε βαρέλια bourbon και το ρούμι στη συνέχεια μεταφέρεται σε βαρέλια από κρασί Πόρτο για παλαίωση επιπλέον πέντε χρόνων. Κάθε βαρέλι είναι γεμάτο ζωντάνια, φρεσκάδα και γοητεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα ρούμι σκούρο, πικάντικου χαρακτήρα και φρουτώδες. Έχει αρώματα μαύρης σοκολάτας, ζάχαρης muscovado, σαγκουίνι, ώριμα κόκκινα μούρα και μια διακριτική νότα βανίλιας. Επιπλέον, σε κάθε γουλιά μπορείς να γευτείς νότες από καψαλισμένη δρυ, κανέλα, καφέ Arabica, καραμέλα και διακριτικά φρέσκα φρούτα με επίγευση αποξηραμένων σύκων.
Η ιστορία του Don Papa Rum ξεκινάει στους πρόποδες του ενεργού ηφαιστείου Mt. Kanlaon, όπου τα ζαχαροκάλαμα αλέθονται για να δημιουργήσουν μία γλυκιά, πλούσια μελάσα. Οι Φιλιππίνες είναι ιστορικά ένας από τους δέκα κορυφαίους παραγωγούς ζαχαροκάλαμου στον κόσμο! Το νησί Negros, ή Sugarlandia, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι παράγει πάνω από το ήμισυ της συνολικής παραγωγής ζάχαρης της χώρας. Το “Don Papa” είναι ένας φόρος τιμής στον Papa Isio, τον πραγματικό και χαρισματικό ηγέτη του Negros, ο οποίος στη δεκαετία του 1890 βοήθησε το νησί και κέρδισε την ανεξαρτησία του νησιού από τους Ισπανούς.