Περιγραφή
Τo brand γιορτάζει τα εγκαίνια ενός νέου αποστακτήριου το Φεβρουάριο του 1931 στην Κοιλάδα του Mabouya, κοντά Dennery, στην Αγία Λουκία.
Η Ποτοποιία ιδρύθηκε από τον Denis Barnard και παράγεται ρούμι μέχρι το 1972, όταν το Saint lucia Distillers σχηματίστηκε από την συγχώνευση του αποστακτηρίου Dennery και το Roseau .
Αυτή η ιστορία εκπροσωπείται στην ετικέτα και το εξωτερικό κουτί της μάρκας.
Κάθε χρόνο το χρώμα της ετικέτας αλλάζει. Ως εκ τούτου, η φιάλη του 2012 θα είναι διαφορετική από την φιάλη του 2011 όσον αφορά κι το περιεχόμενο αλλά και το περιτύλιγμα. Κάθε φιάλη έχει ατομική αρίθμηση.
Blend: Ένα μείγμα αποσταγμάτων από Coffey και copper pot still από το 1999 και το 2004.
Ωρίμανση: Επτά διαφορετικά αμερικανικα λευκά δρύινα βαρέλια – Jim Beam, Jack Daniels και Buffalo Trace και δύο βαρέλια Port χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία ωρίμανσης. Τα ρούμια στη συνέχεια αναμειγνύονται και αφήνονται να παντρευτούν στην αμερικανική δρυ για άλλους τρεις μήνες.
Ηλικία: Μείγμα από ρούμια που κυμαίνονται 7-12 χρόνια στην ηλικία.
Διεθνή Βραβεία
Ασημένιο μετάλλιο – 2011 International Wine & Spirits Ανταγωνισμού
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – 2011 Διεθνές Spirits Challenge
Xρώμα: Πορτοκαλί, Χάλκινο
Όψη: Διαυγής
Γεύση: Ψημένοι ξηροί καρποί, καρύδι, μοσχοκάρυδο, αποξηραμένο βερίκοκο και γαρύφαλο. Μακριά και ξηρή επίγευση με έντονες τις νότες των ξηρών καρπών. Πρόθυμα γλυκιά με μια έντονη τσιχλώδη αίσθηση.
Μύτη: Πικάντικη, με έντονο άρωμα από βανίλια και καρύδια και μοσχοκάρυδο