Περιγραφή
H πρώτη σκέψη ήταν η δημιουργία ενός τζιν που θα δένει απόλυτα με το ιαπωνικό φαγητό. Για αυτό το λόγο φημολογείται, ότι ο σχεδιασμός του μπουκαλιού και του ποτού διήρκησε κοντά στα 10 χρόνια.
Το Roku Gin, φτιάχνεται στο εξειδικευμένο αποστακτήριο “Liquor Atelier”, το οποίο διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά είδη άμβυκα. Τα βότανα αποστάζονται ξεχωριστά σύμφωνα με τις ιδιότητες τους, έτσι ώστε να διατηρούν τα χαρακτηριστικά και την καλύτερη γεύση τους. Για παράδειγμα, το ευγενές άρωμα των ανθών κερασιάς αναδεικνύεται μέσα από αποστάξη υπό κενό σε άμβυκες ανοξείδωτου χάλυβα. Από την άλλη, η δυνατή γεύση από το Ιαπωνικό φρούτο ΥUZU, επιτυγχάνεται με απόσταξή του σε άμβυκες χαλκού.
Συνολικά αποστάζονται ξεχωριστά 14 διαφορετικά βότανα.
6 από αυτά είναι Ιαπωνικά και η συγκομιδή τους γίνεται στην ακμή της ωριμότητάς τους, για να μπορέσουν να δώσουν το μέγιστο των αρωμάτων και γεύσεων τους.
Την Άνοιξη μαζεύουν το Sakura flower (άνθη κερασίας) και το Sakura Leaf (φύλλα κερασιάς).
Το Καλοκαίρι γίνεται η συγκομιδή του Sencha Tea (πράσινο τσάι-μεγαλώνει στον ήλιο και είναι δυνατό) και του Gyokuro Tea (είδος πράσινου τσαγιού που μεγαλώνει στην σκιά-θεωρείται premium και έχει απαλή γεύση).
Το Φθινόπωρο μαζεύουν το Sansho pepper (πιπέρι που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιαπωνία με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών).
Το Χειμώνα μαζεύουν το φρούτο Υuzu (σπάνιο και πολύ ακριβό εσπεριδοειδές-θεωρείται super fruit και είναι αγαπημένο υλικό διάσημων σεφ)και χρησιμοποιούν τις φλούδες του.
Τα υπόλοιπα 8 βότανα που χρησιμοποιούνται είναι παραδοσιακά και γνωστά σε όλους: Άρκευθος, κόλιαντρο, ρίζα Αγγελικής, κάρδαμο, κανέλλα, φλούδες λεμονιού και νερατζιού.
Τα 14 αυτά αποστάγματα ανακατεύονται προσεκτικά και δημιουργούν το ROKU GIN.
Μύτη: Εκλεπτυσμένη και προκλητική. Νότες γλυκών εσπεριδοειδών (φλούδες), άρκευθος, λουλούδια, πράσινο τσάι, πιπέρι.
Στόμα: Πολύ καλά ισορροπημένο. Άνθινες νότες (γιασεμί), άρκευθος, εσπεριδοειδή, πράσινο τσάι και μπαχάρι. Γεμάτο σώμα με μακρά και πολυδιάστατη επίγευση.
Food pairing: Συνοδεύει ιδανικά sushi και ταρτάρ τόνου.
Perfect Serve: Japanese Gin N’ Tonic με Thomas Henry Tonic και 6 πολύ λεπτά sticks από φρέσκο Ginger.