Περιγραφή
Ο Masataka Taketsuru, έπειτα από σπουδές στην Σκωτία το 1918, όπου γνώρισε, αγάπησε και μαγεύτηκε από το whisky, επιστρέφει στην Ιαπωνία το 1920 με μοναδικό στόχο να φτιάξει Ιαπωνέζικο ουίσκι.
Το 1934 ιδρύει το αποστακτήριο Nikka στην πόλη Yoichi, Hokkaido (λόγω ομοιοτήτων με τις πόλεις της Σκωτίας) και το 1940 κυκλοφορεί το πρώτο ουίσκι.
Θεωρείται ο «πατέρας» του Ιαπωνέζικου ουίσκι και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ουίσκι στην Ιαπωνία.
Μέλι, ροδάκινο, σταφίδα και λίγη κάπνα στη μύτη. Στον ουρανίσκο έρχεται με σοκολάτα γάλακτος, αποξηραμένα φρούτα και πάλι λίγο καπνό.
Ακόμη ένα πολύ ωραίο whisky που πήρε το όνομά του από τον Masataka Taketsuru, ιδρυτή του ιαπωνικού whisky.