Περιγραφή
Η χρήση βαρελιού από ξύλο καστανιάς για την παλαίωση κονιάκ έχει σταματήσει απο το 1945.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νέκταρ αυτό να είναι ένα eau de vie de vin και όχι ένα κονιάκ.
To Pierre Ferrand Renegade Barrel είναι ένα νέκταρ που παλαιώνει στην αρχή σε δρύινα βαρέλια και μετά συνεχίζει να ωριμάζει για ένα χρόνο σε βαρέλι από ξύλο καστανιάς. Η χρήση βαρελιού από ξύλο καστανιάς για την παλαίωση κονιάκ έχει σταματήσει από το 1945, έτσι δεν έχει συμπεριληφθεί στις νεότερες νομοθεσίες για το κονιάκ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νέκταρ αυτό να είναι ένα eau de vie de vin και όχι ένα κονιάκ.
Η εταιρία Pierre Ferrand εδώ και χρόνια μελετά τις παλιές μεθόδους απόσταξης και παλαίωσης, έτσι κατάφερε να αναπαλαιώσει αυτό το νέο eau de vie, το οποίο μας χαρίζει ένα γεμάτο χαρακτήρα από μελί, καραμελωμένα φρούτα και ανθικές νότες.
Limited Edition for 2017
Μύτη: Στην αρχή ένα κύμα από αρώματα σταφίδας, αχλαδιού, κάστανου και φρυγανισμένου ψωμιού ανοίγει το μπουκέτο των αρωμάτων, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη περνούν αρώματα από βανίλια, ζαχαρωτά, γεράνι και γαρίφαλο, που περικυκλώνονται από ένα ελαφρύ στρώμα καπνού
Σώμα: Μαλακό και πλούσιο, ακολουθεί τη μύτη. Στην αρχή μέλι, ζαχαρωμένα φρούτα, γλυκό αμύγδαλο, καραμέλα βούτυρου, κακάο και καρύδα. Η επίγευση που αφήνει είναι μια λεπτή στρώση από υάκινθο και τριαντάφυλλο
Επίγευση: Ένα μακρύ τελείωμα από τζίντζερ που δίνει τη θέση του σε μάνγκο, τριαντάφυλλο και φρυγανισμένο ψωμί