Περιγραφή
Το Akashi-Tai Junmai Ginjo Sparkling Sake παρασκευάζεται στο ζυθοποιείο Akashi Sake. Παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως η σαμπάνια και άλλες παραδοσιακές μέθοδοι αφρώδη οίνων που ξεκινούν με Ginjo Sake και στη συνέχεια υποβάλλονται σε δευτερεύουσα ζύμωση στο μπουκάλι.
Είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για ένα ζυθοποιείο χάρη με τα γύρω εύφορα εδάφη που είναι ιδανικά για καλλιέργεια ρυζιού και άφθονο καθαρό νερό πηγής που χρειάζονται για παραγωγή σάκε.
Το Akashi Tai Junmai Ginjo Sparkling Sake παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά καλλιεργημένο ρύζι από το Νομό Hyogo.
Το Ginjo είναι ένας εξαιρετικός τύπος Sake φτιαγμένος με ρύζι που πρέπει να έχει τουλάχιστον το 40% του εξωτερικού των κόκκων ρυζιού (το πίτουρο).
Το Junmai σημαίνει ότι δεν προστίθεται αλκοόλ οινοπνευματοποιών που μπορεί να είναι σε άλλες Sakes, π.χ. Honjozo Sake. Το Sake υφίσταται μια προσεκτική ζύμωση χαμηλής θερμοκρασίας και στη συνέχεια υποβάλλεται σε δευτερεύουσα ζύμωση στη φιάλη με λίγο περισσότερο koji (ο μύκητας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζύμωσης) για την παραγωγή του αφρού.
Το σάκε ζυμώνεται προσεκτικά σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνεται να υποστεί δευτερεύουσα ζύμωση στη φιάλη με λίγο περισσότερο koji (ο μύκητας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζύμωσης).