Περιγραφή
Ο τρύγος για το Νυχτέρι γινόταν παραδοσιακά τη νύχτα από υπερώριμα σταφύλια των ποικιλιών Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι.
Την παράδοση αυτή συνεχίζει ο εξαιρετικός συνεταιρισμός Santo Wines με το κρασί να ωριμάζει στη συνέχεια για τρεις τουλάχιστον μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Το στυλ αυτού του κρασιού είναι μια μοναδική έκφραση του Σαντορινιού και κατ’ επέκταση του ελληνικού αμπελώνα.
Αρκετά πλούσιο αλλά καθόλου βαρύ με έντονα τα ορυκτά αρώματα που δίνει το Σαντορινιό terroir αλλά και καθαρότητα φρούτου μαζί με νύξεις γιασεμιού.
Ένα κρασί κλάσης το οποίο βελτιώνεται και αποκτά πολυπλοκότητα με παλαίωση στη φιάλη. Κλασικός συνδυασμός με στρείδια, γυαλιστερές αλλά και ψητό ψάρι.