Περιγραφή
Ποικιλιακή Σύνθεση
Μαλαγουζιά 60%, Ασύρτικο 40%
Κτήμα Μανωλεσάκη Exis Λευκός Ξηρός Οίνος
Περιοχή / Αμπελώνας
Αδριανή – Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο – ανατολική Μακεδονία. 3,5 εκτάρια ιδιόκτητα γραμμικά αμπελοτεμάχια σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων. Στρεμματική απόδοση 800-900 κιλά στο στρέμμα.
Ο τρύγος είναι νυχτερινός, με στόχο τα σταφύλια να φτάσουν στο οινοποιείο δροσερά και όχι ζεστά, όπως στον ημερήσιο τρύγο. Έτσι, πολύ πιο γρήγορα και χωρίς θερμικό σοκάρισμα, ψύχονται για την προζυμωτική κρυοεκχύλιση.
Οινοποίηση
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Χρησιμοποιείται μόνο ο πρόρρωγος για την ζύμωση. Ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες. Φρέσκος οίνος δεξαμενής.
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα φωτεινό κιτρινοπράσινο, δυναμικός αρωματικός χαρακτήρας φρούτων με νότες ανθού πορτοκαλιάς. Κυριαρχούν αρώματα φρούτων όπως πεπόνι, ροδάκινο, πορτοκάλι, ανανάς και βερίκοκο. Στόμα με όγκο, λιπαρότητα και ικανοποιητική οξύτητα. Εξαιρετική ισορροπία στη γεύση με μεγάλης διάρκειας επίγευση.
Αρμονία
Σαλάτες, ριζότο ή ζυμαρικά με θαλασσινά, ψητά ψάρια και κοτόπουλο με άσπρες σάλτσες, συναγρίδα στα κάρβουνα, χορτόπιτες, φρούτα και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 8-10οC.