Αρχική > Κρασιά > Χατζηδάκη Νυχτέρι | Λευκό ξηρό κρασί 750ml

Φίλτρα
Προσφορά!
Χατζηδάκη Νυχτέρι | Λευκό ξηρό κρασί 750ml
-7%

Χατζηδάκη Νυχτέρι | Λευκό ξηρό κρασί 750ml

Κωδικός: 10.0174
Διαθεσιμότητα: Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
Ετικέτα:

48,03 

Περιγραφή:

Λευκός ξηρός οίνος | ΠΟΠ Σαντορίνη

Ποσότητα
- +
Compare
*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο
Τύπος Κρασιού:
Λευκός
Ποικιλίες:
Νυχτέρι
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
14%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Χατζηδάκη Νυχτέρι Λευκό ξηρό

Οίνος υψηλής ωριμότητας που τρυγείται παραδοσιακά τις πολύ πρωινές ώρες.

Το αποτέλεσμα super πυκνό, ώριμο, πολύπλοκο, θερμό με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.

Με χρυσοκίτρινο χρώμα και αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, μπαχαρικών της ανατολής και ορυκτότητας.

Γεύση δυναμική με εξαιρετική ισορροπία οξύτητας, τανινών και αλκοόλ. Απολαύστε το στους 12-14°C.

Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, κυνήγι καθώς και μεγάλης ωρίμανσης τυριά.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Επιπλέον πληροφορίες

Συνολικό Βάρος1,75 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο

Τύπος Κρασιού

Λευκός

Ποικιλίες

Νυχτέρι

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

14%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Courier Center | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 3,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και για δέματα μέχρι 10 κιλά.

· Εάν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και η παραγγελία είναι άνω των 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

4) Courier Center | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες Περιοχές

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 8,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και δέμα μέχρι 10 κιλά, υπάρχει επιβάρυνση 4,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για δέματα άνω των 10 κιλών και παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ/ κιλό επιπλέον.

 

5) Courier Center | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της courier center.

 

6) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

7) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Κτήμα Χατζηδάκη

Το Οινοποείο Χατζηδάκη Έτος ίδρυσης: 1997 Ιδρυτές: Χαρίδημος Χατζηδάκης & Κωνσταντίνα ΧρυσούΤο Οινοποιείο Χατζηδάκη ιδρύθηκε το 1997 από τον Χαρίδημο Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού.Πριν, και οι δύο ήταν υπάλληλοι του Οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, εκείνος Υπεύθυνος Οινολόγος κι εκείνη Υπεύθυνη Φιλοξενίας.Όλα ξεκίνησαν όταν η Κωνσταντίνα έδειξε έναν παραμελημένο αμπελώνα της οικογένειάς της, σε υψόμετρο 330 μέτρων στο χωριό Πύργος Καλλίστης. Εκεί υπήρχε μια σπηλιά, όπου κυριολεκτικά την μεταμόρφωσαν με λίγα χρήματα, πολλή προσωπική εργασία, μεράκι και πάθος, σε ένα μικρό Οινοποιείο ή όπως το έλεγε ο Χαρίδημος σε ένα “Καναβάκι”. (Κάναβα έλεγαν και λένε οι Σαντορινιοί τα μικρά οικογενειακά τους Οινοποιεία).Ο αμπελώνας όπου βρισκόταν το “Καναβάκι” ήταν ακαλλιέργητος από το 1956 κι έτσι αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία, να καλλιεργηθεί βιολογικά. Ήταν ο πρώτος αμπελώνας στη Σαντορίνη που καλλιεργήθηκε βιολογικά και είχε πιστοποίηση από τη ΔΗΩ.Στη συνέχεια, σε κάθε αμπελώνα που αγόραζαν ή ενοικίαζαν ο Χαρίδημος και η Κωνσταντίνα, εφάρμοζαν βιολογική καλλιέργεια. Κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη στιγμή, το Οινοποιείο Χατζηδάκη να είναι ο μόνος πιστοποιημένος βιολογικός καλλιεργητής του νησιού και εφαρμόζει τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε ΟΛΟΥΣ τους αμπελώνες του.Πιστεύουμε πολύ στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Όπως έλεγε ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, “ένα καλό κρασί φτιάχνεται στο Οινοποιείο, ένα άριστο κρασί στον Αμπελώνα”.Το 2000 το “Καναβάκι” άρχισε να είναι πια πραγματικά ιδιαίτερα μικρό για τις ανάγκες παλαίωσης του Vinsanto σε βαρέλια. Κι έτσι αγοράστηκε ένας Αμπελώνας, ο οποίος είχε ακριβώς από κάτω μία αρκετά μεγάλη σπηλιά. Εκεί έγινε το κελάρι του Οινοποιείου.Σε εκείνο το σημείο, στον επαρχιακό δρόμο Πύργου - Εμπορείου, μεταφέρθηκε από το 2016 το Οινοποιείο Χατζηδάκη. Είναι ένα ιδιαίτερο Οινοποιείο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, γιατί είναι εξολοκλήρου υπόσκαφο. Αυτό του επιτρέπει να έχει φυσικώς κατάλληλη θερμοκρασία, με άλλα λόγια, άριστες συνθήκες για την παραγωγή και την ωρίμανση των κρασιών!Από τον Αύγουστο του 2017, μετά τη σοκαριστική απώλεια του Χαρίδημου Χατζηδάκη, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, πήρε την τολμηρή απόφαση, κόντρα στις “σειρήνες”, να ΜΗΝ πουλήσει το Οινοποιείο.Mαζί με τα αδέρφια της, Αντώνη και Αριάδνη, αλλά έχοντας στο πλευρό τους, τη μητέρα τους Κωνσταντίνα και μία ομάδα νέων ταλαντούχων ανθρώπων, που ο βασικός κορμός τους αποτελείται από εκείνους που είχαν την τύχη και τη χαρά να εργαστούν δίπλα στον αείμνηστο Χαρίδημο, συνεχίζουν σαν μια γροθιά με ακόμη μεγαλύτερο πάθος, “έχοντας το κεφάλι ψηλά”.Το έμψυχο δυναμικό του Οινοποιείου συνεχίζει να παράγει οίνους ποιότητας, σε περιορισμένες ποσότητες και προσανατολισμένους στην έκφραση του terroir του νησιού, μέσα από τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, κάνοντας αποκλειστικά ζυμώσεις με ιθαγενείς ζύμες. Τα κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη ΔΕΝ έχουν προσθήκη χημικών παραγόντων, αφήνουμε τον χρόνο να τα ωριμάσει και εμφιαλώνονται ΠΑΝΤΑ αφιλτράριστα.Είναι κρασιά φτιαγμένα από ανθρώπους νέους, πιστούς στην φιλοσοφία της οικογένειας Χατζηδάκη, για ανθρώπους που αγαπούν το ποιοτικό κρασί της Σαντορίνης, που εκφράζει την απόλυτη τυπικότητα του νησιού.Το Οινοποιείο Χατζηδάκη, έχει “ανοιχτές τις πόρτες του” ΟΛΗ τη διάρκεια του χρόνου! Φθινόπωρο, Χειμώνα, Άνοιξη και Καλοκαίρι, οποιαδήποτε στιγμή βρεθεί κανείς στη Σαντορίνη, τον υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά!!! Οι καταρτισμένοι συνεργάτες του Οινοποιείου είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους, κατόπιν ραντεβού.Η ξενάγηση ξεκινά συνήθως από τον υπόσκαφο χώρο όπου βρίσκονται οι ανοξείδωτες δεξαμενές παραγωγής του κρασιού και καταλήγει στον χώρο της κάβας των βαρελιών, όπου παλαιώνει το Vinsanto (Οίνος φυσικώς γλυκύς) περισσότερο από 14 χρόνια!Εκεί, στη σπηλιά παλαίωσης των κρασιών σε βαρέλια, υπάρχουν μοναστηριακά τραπέζια και πάγκοι όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν και να απολαύσουν 6 διαφορετικά κρασιά του Οινοποιείου μας. Κάθε κρασί παρουσιάζεται αναλυτικά από τους συνεργάτες μας. Τα κρασιά τα συνοδεύουν γραβιέρα Νάξου και παξιμάδια ή κριτσίνια. Για την ξενάγηση μέσα στους χώρους του Οινοποιείου και τη γευστική δοκιμή των κρασιών, ο επισκέπτης θα χρειαστεί περίπου μια ώρα, πολλές φορές και περισσότερο, αν έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετές ερωτήσεις. Από την νέα χρονιά θα υπάρχει μέσα στους χώρους του Οινοποιείου σε ένα παρασπήλαιο, ένα οινοφυλάκιο, μια βιβλιοθήκη κρασιού, με όλες τις παλιές εσοδείες.Οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες της Σαντορίνης, τα κρασιά της, το μικροκλίμα του νησιού, αλλά και για το σπάνιο κλάδεμα και τη βιολογική καλλιέργεια που εφαρμόζουμε σε όλους τους αμπελώνες που καλλιεργούμε.Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε, να σας μυήσουμε στον Σαντορινιό αμπελώνα, αλλά και στα κρασιά μας που παράγονται αποκλειστικά και μόνο από αυτόν και σε αυτόν. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση μας, να παρουσιάζουμε την κουλτούρα όλης μας της ομάδας, που με αφοσίωση και κοινό όραμα συνεχίζει σαν μια γροθιά!