Αρχική >
Οινοποιία Παρπαρούση
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ”
H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών.
Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή.
Το οινοποιείο βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας όπου η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση λαμβάνουν χώρα. Για την ωρίμανση και παλαίωση χρησιμοποιούνται νέα Γαλλικά βαρέλια. Η πλειονότητα των κρασιών παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.
Πρωταρχικός στόχος η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών ποικιλιών που η δυναμική τους, τους επιτρέπει να ενταχθούν επάξια στην παγκόσμια οινική παλέτα.
Δεκαετίες τώρα, πολλά κρασιά της Οινοποιίας συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -18%Προσφορά!
La Cimbali M39 RE DT/3
- Ακροφύσια Ατμού x2
- Έξοδος ζεστού νερού x1
- Επιλογές ζεστού νερού x3
- Χωρητικότητα boiler 15lt
- Οθόνη menu
- Θερμαντήρας φλυτζανιών με 3 επιλογές θερμοκρασίας
- Διαστάσεις: 1055x570x597mm
- Βάρος: 104 κιλά
- Ισχύς: 6300 - 7500 Watt
- Turbosteam Milk 4 Cold Touch
- Έκδοση Tall Cup
- Wi-fi
Φραπιέρα Vema FL 2005/E
Φραπιέρα ιταλικής κατασκευής και σχεδιασμού. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και μοναδικές επιδόσεις. Με γενικό διακόπτη on/off και micro switch διακόπτη λειτουργίας. Κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι. Ενσωματομένος άξονας στο μοτέρ. Ειδικά σχεδιασμένοι δίσκοι ανάδευσης. Πολυκαρβονικό δοχείο χωρητικότητας 0.8lt.Κτήμα Μανωλεσάκη Μαλαγουζιά 2022 Λευκό Ξηρό κρασί 750ml
Ποικιλιακή σύνθεση Μαλαγουζιά 100%ΟινοποίησηΗ χαμηλή στρεμματική απόδοση και ο πρόρωγος χυμός οδηγούν σε συμπυκνωμένο και εξαιρετικό αρωματικό δυναμικό. Στη συνέχεια ωριμάζει πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες και σε νέα βαρέλια ακακίας για 3 μήνες.Γευστικά χαρακτηριστικάΛαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα με ελαφριές πράσινες ανταύγειες. Αρωματική μύτη που αναδύει αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο και λιπαρό από την παραμονή του στα βαρέλια ακακίας. Επίγευση μακρά και έντονη.ΑρμονίαΧοιρινό με πορτοκάλι, κοτόπουλο με βασιλικό, ζυμαρικά με σκόρδο, φιλέτο σολομού, φρούτα και σαλάτες. Σερβίρεται στους 8-10 °C.Λεμονάδα Μαστίχας Mastiqua 330ml
Το ΜASTIQUA έχει ιστορία. Είναι η συνέχεια μιας παράδοσης που κρατάει αιώνες, που ταξιδεύει στο χωροχρόνο της ανατολικής Μεσογείου και στους πολιτισμούς της. Μιας παράδοσης άρρηκτα δεμένης με την απόλαυση των σπάνιων ιδιοτήτων της μαστίχας. Στη μυστική συνταγή του, η μαστίχα προσθέτει στο ανθρακούχο νερό τη φρεσκάδα της, τη μοναδική της γεύση και τις ευεργετικές της ιδιότητες, δημιουργώντας ένα ποτό που συναντά το πραγματικό νόημα του ευ ζην. To MASTIQUA είναι aπολαυστικό για κάθε ώρα της μέρας. Εξαιρετική επιλογή τόνωσης και δροσιάς. Χωνευτικό, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας. Ιδανικό συνοδευτικό του καφέ αλλά και κατά τη διάρκεια του γεύματος. Και φυσικά ένα ελαφρύ «ποτό» για τη βραδινή έξοδο. Απολαύστε το τώρα και ως λεμονάδα , με τα μοναδικά αρώματα της μαστίχας να το ανάγουν σε ονειρικό αναψυκτικό.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -6%Προσφορά!
Παλαιωμένο τσίπουρο Παρπαρούση 700ml
Aged Eau de Vie de Vin – Brandy
Ποικιλία: Σιδερίτης 100% Τύπος: Απόσταγμα Οίνου – Eau de Vie de Vin – Brandy Παλαίωση: Δώδεκα (12) χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια Limousin, όπου αναδεικνύεται ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του προϊόντοςΑπόσταξη: Αργή μονή απόσταξη σε άμβυκα Charentais. Διαχωρίζουμε τα πρώτα (κεφαλές), τα τελευταία (ουρές) και κρατάμε μόνο τη μέση (καρδιά). Εμφιάλωση: Στο ιδιόκτητο αποστακτήριο, στα Μποζαΐτικα της Πάτρας. Χαρακτηριστικά: Πλούσια μοναδικά αρώματα, πολύπλοκα χαρακτηριστικά, πολύ λεπτά δευτερογενή αρώματα (ανθοστομία) με στρογγυλό τελείωμα, γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός εκλεκτού αποστάγματος.
Συνοδεύει: Συνοδεύει ένα καλό πούρο, ή προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος, ιδανικά μετά τον καφέ.
Το Απόσταγμα Οίνου, παράγεται από σταφύλια Σιδερίτη που ωριμάζουν αργά το μήνα Νοέμβριο. Η επιλογή των σταφυλιών Σιδερίτη για απόσταξη είναι διαφορετική από τα οινοποιήσιμα σταφύλια. Όταν πρόκειται για απόσταξη οινοποιούμε άγουρα σταφύλια με υψηλή οξύτητα, χαμηλά σάκχαρα. Έτσι έχουμε ζυμώσεις πολύ καθαρές σε οσμές. Το προϊόν που παράγεται έχει πολύ λεπτά δευτερογενή αρώματα (ανθοστομία) γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός εκλεκτού αποστάγματος. Έτσι το παραδίδουμε στην απόλαυση του καταναλωτή.