Αρχική >
Οινοποιία Παρπαρούση
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ”
H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών.
Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή.
Το οινοποιείο βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας όπου η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση λαμβάνουν χώρα. Για την ωρίμανση και παλαίωση χρησιμοποιούνται νέα Γαλλικά βαρέλια. Η πλειονότητα των κρασιών παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.
Πρωταρχικός στόχος η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών ποικιλιών που η δυναμική τους, τους επιτρέπει να ενταχθούν επάξια στην παγκόσμια οινική παλέτα.
Δεκαετίες τώρα, πολλά κρασιά της Οινοποιίας συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -7%Προσφορά!
Carlo Alberto Riserva Bianco Vermouth 750ml
Το Riserva Carlo Alberto Bianco είναι ένα λευκό βερμούτ αρωματισμένο με 25 προσεκτικά επιλεγμένα μπαχαρικά, βότανα, άνθη, μούρα και φρούτα, εμποτισμένα για 40 ημέρες σε καθαρό αλκοόλ 45%. Παλαιώνεται για 3 έως 6 μήνες. Η φήμη πως τα vermouth της σειράς Riserva Carlo Alberto έχουν πάρει το όνομά τους από το Βασιλιά της περιοχής Piedmont της Σαρδινίας, Carlo Alberto (1831-1849) έχει πια εδραιωθεί. Ιδανικό για να σας δροσίσει τον ουρανίσκο αν καταναλωθεί σκέτο και παγωμένο ή να τελειοποιήσει τη γεύση των cocktail που απαιτούν λευκό βερμούτ.Όψη: Διαυγής, ανοιχτό κεχριμπαρί χρώμα με χρυσές ανταύγειεςΓεύση: Ισοροπημένος ουρανίσκος με γλυκές νότες από μέλι και πικρούς υπαινιγμούς από φλούδες εσπεριδοειδών, γεντιανή και κορίανδρο με το κάρδαμο να υπερισχύειΜύτη: Έντονα αρώματα από γιασεμί, εστραγκόν και φλούδες εσπεριδοειδώνΕπίγευση: Ξηρή με έντονες νότες από άγρια βότανα. - -18%Προσφορά!
La Cimbali M100 HDA Attiva DT 3group | Οθόνες αφής
- Ακροφύσια Cold Touch x2
- Έξοδος ζεστού νερού x1
- Επιλογές ζεστού νερού x3
- 10lt χωρητικότητα main Boiler
- Multi boiler ενότητες x3 (400cc) | 3 x 800Watt
- Θερμαντήρας φλυτζανιών με 3 επιλογές θερμοκρασίας
- Βάρος: 105 κιλά
- Διαστάσεις: 1032 x 567 x 582mm
- Ισχύς: 6700 - 8000 Watt
- 220V | 380V
- Gravimetric extraction kit
- Wifi Telemetry
- Turbomilk
- FG12i Fridge
- TSCT - TurboSteam Milk 4 Cold Touch
- Tall Cup
- -7%Προσφορά!
Clairin Rum Casimir 700ml
Clairin The Spirit of Haiti | Παραδοσιακό αφιλτράριστο λευκό ρούμιΟ Faubert Casimir, παράγει ένα πλούσιο και γεμάτο ρούμι, από μια ενδημική ποικιλία ζαχαροκάλαμου, τη Χαβάη, που αναπτύσσεται μεταξύ δέντρων μάνγκο και μπανάνας, σε μια απομονωμένη κοιλάδα κοντά στο Barraderes.Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, προσθέτει χυμό λεμονόχορτου, κανέλας και τζίντζερ, κατά την διάρκεια της ζύμωσης.Προέλευση: Αϊτή - Haiti
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -6%Προσφορά!
Παλαιωμένο τσίπουρο Παρπαρούση 700ml
Aged Eau de Vie de Vin – Brandy
Ποικιλία: Σιδερίτης 100% Τύπος: Απόσταγμα Οίνου – Eau de Vie de Vin – Brandy Παλαίωση: Δώδεκα (12) χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια Limousin, όπου αναδεικνύεται ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του προϊόντοςΑπόσταξη: Αργή μονή απόσταξη σε άμβυκα Charentais. Διαχωρίζουμε τα πρώτα (κεφαλές), τα τελευταία (ουρές) και κρατάμε μόνο τη μέση (καρδιά). Εμφιάλωση: Στο ιδιόκτητο αποστακτήριο, στα Μποζαΐτικα της Πάτρας. Χαρακτηριστικά: Πλούσια μοναδικά αρώματα, πολύπλοκα χαρακτηριστικά, πολύ λεπτά δευτερογενή αρώματα (ανθοστομία) με στρογγυλό τελείωμα, γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός εκλεκτού αποστάγματος.
Συνοδεύει: Συνοδεύει ένα καλό πούρο, ή προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος, ιδανικά μετά τον καφέ.
Το Απόσταγμα Οίνου, παράγεται από σταφύλια Σιδερίτη που ωριμάζουν αργά το μήνα Νοέμβριο. Η επιλογή των σταφυλιών Σιδερίτη για απόσταξη είναι διαφορετική από τα οινοποιήσιμα σταφύλια. Όταν πρόκειται για απόσταξη οινοποιούμε άγουρα σταφύλια με υψηλή οξύτητα, χαμηλά σάκχαρα. Έτσι έχουμε ζυμώσεις πολύ καθαρές σε οσμές. Το προϊόν που παράγεται έχει πολύ λεπτά δευτερογενή αρώματα (ανθοστομία) γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός εκλεκτού αποστάγματος. Έτσι το παραδίδουμε στην απόλαυση του καταναλωτή.