Αρχική >
Marmita Beer | Kavala
Μία νέα αρχή
C.C. Marmita Kavala
Έχοντας κατασταλάξει και σχεδιάσει με (σχεδόν) κάθε λεπτομέρεια το ζυθοποιείο μας, κάνουμε ένα roadtrip στην Σλοβενία -καλεσμένοι για δοκιμαστικό batch, που σιγά μην το χάναμε- και κάνοντας κάποιες μικρές μετατροπές, παραγγείλαμε τον ζυθοβραστήρα μας.
Νοικιάσαμε χώρο για ζυθοποιείο και με την καθοδήγηση του απόλυτου εργολάβου, τον κάναμε κουκλί. Για 9 μήνες, οι πατέντες, τα χρώματα, οι κόλλες, τα στεγανωτικά έδιναν και έπαιρναν. Ακολούθησαν κάποια νομοθετικά κολλήματα, πιστοποιήσεις, ογκομετρήσεις και τελικά, 1η Αυγούστου το 2018 παίρνουμε την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας.
Σχεδιάσαμε το ζυθοποιείο μας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε ευελιξία στην παραγωγή, χωρίς να χρειάζεται να φιλτράρουμε και να μπορούμε να εμφιαλώνουμε χειροκίνητα. Η επιθυμία μας από την πρώτη μέρα είναι να παρέχουμε, σε όσους καταναλώνουν τις μπίρες μας, την ίδια εμπειρία που απολάυσαμε και εμείς σε όλο αυτό το ταξίδι της Craft μπίρας.
Τα πρώτα batch
Γεμάτοι αγωνία ξεκινήσαμε το πρώτο μας batch. Πυκνόμετρα, βύνες, συνταγές, υπολογισμοί, τηλέφωνα: ένα χάος! Μέσα σε μόλις 14 ώρες ολοκληρώθηκε το πρώτο βράσιμο και -φανερά βελτιωμένα- σε 13 ώρες το δεύτερο· ρίξαμε τη μαγιά και πηγαίναμε (ανά δυο ώρες) να δούμε αν έβγαλε μπουρμπουλήθρες η δεξαμενή.
Όλα πήγαν βάσει σχεδίου και πολύ οριακά κάναμε την πρώτη μας εμφάνιση στο Thessaloniki Beer Festival.
Με τα χαμόγελά μας μέχρι τα αυτιά, σερβίραμε σχεδόν ό,τι είχαμε φτιάξει, ξεκλέψαμε ό,τι κριτική καταφέραμε, συμβουλευτήκαμε πολλούς παρευρισκόμενους ζυθοποιούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.
Γυρίσαμε στο ζυθοποιείο μας πραγματικά γεμάτοι. Οι κριτικές ήταν πολύ καλές και πλέον, γνωρίζαμε πώς θέλαμε να προχωρήσουμε από εκεί και πέρα.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -7%Προσφορά!
Cognac Pierre Ferrand Selection des Anges SDA 700ml
Αφού παλαιώθηκε βαθειά για δεκαετίες στα υγρά κελάρια του Maison Ferrand, έφτασε στην επιθυμητή ωρίμανση ώστε να αποδείξει πως ένα διαχρονικό cognac μπορεί να αποπνέει παράλληλα φρέσκο αέρα. Παράδοξα ζωντανό, πλούσια στρογγυλό λόγω της μακράς παλαίωσης, μας δίνει την μοναδική ευκαιρία να βιώσουμε την θεϊκή αρμονία της φύσης με την απόλαυση.Γεύση: Απαλό και γεμάτο στο στόμα, με τις πρώτες γουλιές να αναδύουν ξυλώδεις γεύσεις και πικάντικες νότες από πιπέρια, δρυ, μοσχοκάρυδο, κάρυ και τζίντζερ. Έπειτα γίνεται φρουτώδες με πληθωρικές γεύσεις ανανά, καρύδας, λωτού, αποξηραμένης μπανάνας, κρέμας λεμονιού και αμυγδάλου.Μύτη: Αρώματα σταφίδας, μελιού, βανίλιας, βερίκοκου και φρέσκου καπνού με φίνες ανθικές νότες από τριαντάφυλλο και γιασεμί.Επίγευση: Μακρύ φινίρισμα με φρέσκες νότες μέντας, γλυκόριζας, βανίλιας , ευκάλυπτου καθώς και φρουτένιο τελείωμα από δαμάσκηνα, μάνγκο και πορτοκάλι.Παλαίωση: Ένα blend απο cognac που ξεκουράζεται σε δρύινα βαρέλια, στα κελάρια του Maison Ferrand, όπου υπάρχει φυσική υγρασία και είναι απόλυτα απομονωμένο απο τον έξω κόσμο.Έτσι ωριμάζει με χάρη και φινέτσα για περίπου 3 δεκαετίες. Πουρές Guava Ponthier 1kg
ΓΚΟΥΑΒΑXρώμα: ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΡΟΖΓεύση: ΕΞΩΤΙΚΗΣ ΓΚΟΥΑΒΑΣΟ ΠΟΥΡΕΣ ΦΡΟΥΤΟΥ (ή πούλπα φρούτου) φτιάχνεται από φρούτα που συλλέγονται στην πλήρη ωριμότητά τους, πολτοποιούνται προσεκτικά και προστίθεται ζάχαρη (περίπου 10%) για να καθυστερήσει τυχόν οξείδωση όταν ο πουρές ξεπαγώσει. Ο πουρές χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο του φυσικού φρούτου και προσφέρει πρακτικότητα, εξοικονόμηση χρόνου, διατροφική ασφάλεια, έλεγχο του κόστους και σταθερή ποιότητα όλο το χρόνο.