Αρχική >
Κτήμα Γεροβασιλείου
Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 ξεκινά την αναβίωση των 25 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα φυτεύει κυρίως ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών.
Το 1986 πραγματοποιείται η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα.
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου γεννήθηκε στην Επανομή από γεωργική και αμπελουργική οικογένεια. Μετά τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. ειδικεύτηκε στην Οινολογία, Αμπελουργία, Γευσιγνωσία και Τεχνολογία Οινολογικών Μηχανημάτων στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν συνεργάτης του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Bordeaux, Emile Peynaud και συμμετείχε στην ομάδα του, που δοκίμαζε τα κρασιά των φημισμένων Chateaux της Γαλλίας.
Από το 1976 μέχρι τις αρχές του 1999 κατείχε θέση οινολόγου στο Κτήμα Porto Carras, όπου συνέβαλε στην παραγωγή μοναδικής ποιότητας κρασιού. Εκεί πρωτοοινοποίησε, αναβίωσε και διέσωσε από την αφάνεια την παλιά ξεχασμένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά.
Με αγάπη, γνώση και εμπειρία για το αμπέλι και το καλό κρασί ξεκίνησε το 1981 να αναβιώνει στον τόπο του την αμπελουργία, δημιουργώντας το Κτήμα Γεροβασιλείου.
Το 1998 δημιούργησε με τον οινολόγο Βασίλη Τσακτσαρλή, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 480 στρεμμάτων, που εκτείνεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους και περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος. Το 2014, το Κτήμα Βιβλία Χώρα εξαγόρασε το Κτήμα Κόκκαλη, που βρίσκεται στoν Άγιο Ανδρέα του νομoύ Ηλείας στην Πελοπόννησο, και μετονομάστηκε σε Κτήμα Δύο Ύψη. Το 2017, με την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη, δημιούργησαν την Μικρά Θήρα. Πρόκειται για το πρώτο οινοποιείο της Θηρασιάς, το νησί που έως την μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 1600 π.Χ αποτελούσε κομμάτι της Σαντορίνης. Νέο απόκτημα αποτελεί το μικρό οικογενειακό οινοποιείο του Τίτου Ευτυχίδη στη Γουμένισσα, περιοχή γνωστή για την αμπελοοινική της παράδοση.
Από το 2004 μέχρι και το 2016, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και ο εισαγωγέας κρασιού Τάκης Σολδάτος δημιούργησαν ένα μικρό οινοποιείο, το Escapades Winery, στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις διεθνώς.
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και η σύζυγός του Σόνια Τζιώλα-Γεροβασιλείου έχουν μεταδώσει την αγάπη τους για το κρασί και το αμπέλι στα παιδιά τους και σε όλους τους συνεργάτες του Κτήματος. Ο Αργύρης, η Μαριάνθη και η Βασιλική —η δεύτερη γενιά— ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στον τομέα της Οινολογίας, της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ αντίστοιχα, έρχονται να συμβάλλουν στο Κτήμα με γνώση και φρέσκιες ιδέες.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -7%Προσφορά!
Writer’s Tears Red Head Irish Whiskey 700ml
Αυτό το εξαιρετικό, τριπλά αποσταγμένο ιρλανδέζικο ουίσκι παντρεύει το Single Malt με το Single Pot Still… κάτι που στην Ιρλανδία το ονομάζουν “Champagne of Irish Whiskey”.
Το Writers’ Tears Red Head ωριμάζει μόνο σε επιλεγμένα ισπανικά ex-sherry butts, και Oloroso Sherry βαρέλια. Είναι η επιρροή αυτών των σπάνιων αποχρώσεων που δίνουν σε αυτήν την έκφραση του Writer’s Tears την πλούσια, ρουμπίνι απόχρωση του Red Head.
Limited Edition στις 6.000 φιάλες, αποστάζετε χωρίς ψυχρό φιλτράρισμα στα 46% ABV.
Γευστικές νότες από πικάντικες σταφίδες, δρυς και άνθη πορτοκαλιού. - -30%Προσφορά!
Wega Pegaso Opaque EVD 3 group Black
Wega Pegaso Opaque EVD/3Αυτόματη δοσομετρική μηχανή καφέ espresso(4) προγραμματιζόμενες δόσεις ανά γκρουπ και πλήκτρο χειροκίνητης λειτουργίας.•Επαγγελματική μηχανή καφέ espresso •Μοντέρνο total black, ματ χρώμα •Αυστηρές, απόλυτες γραμμές και υψηλή ποιότητα κατασκευής •Δύο ανοξείδωτοι σωλήνες παροχής ατμού και μια ανοξείδωτη κάνουλα παροχής ζεστού νερού •Ενσωματωμένο μοτέρ και αντλία νερού •Led ένδειξης τροφοδοσίας νερού.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκό 750ml
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΕπανομήΧαρακτηριστικάΔημιουργήθηκε από συνδυασμό δύο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου.Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση εκτυλίσσεται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασία γύρω στους 18 °C. Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού.Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα. Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του.Σερβίρεται στους 8—10 °C.Γευστικοί συνδυασμοίΘαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα & φέτα), μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.Μαλαγουζιά ξηρός Κτήμα Γεροβασιλείου 750ml
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΕπανομήΧαρακτηριστικάΠαράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από την εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.Σερβίρεται στους 8–10 °C.Γευστικοί συνδυασμοίΘαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.