Αρχική >


Γαία Οινοποιητική
Οινοποιείο-Αμπελώνας | Σαντορίνη
Μια μοναδική περιοχή διεθνώς αναγνωρισμένη για το ιδιαίτερο οικοσύστημα της. Τα σπάνια λευκά κρασιά της γηγενούς ποικιλίας του Ασύρτικου οφείλουν τη μοναδικότητά τους στο ηφαιστειακό και πορώδες έδαφός του νησιού. Στην ανατολική πλευρά του νησιού, μεταξύ των οικισμών Καμάρι και Μονόλιθος, πάνω στην παραλία και κοντά στο αεροδρόμιο, βρίσκεται το οινοποιείο μας. Ένα αναπαλαιωμένο βιομηχανικό κτήριο των αρχών του προηγούμενου αιώνα.
Οινοποιείο-Αμπελώνας | Νεμέα
Η πατρίδα του αμπελώνα μας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 με 850 μέτρα παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στις εδαφοκλιματικές συνθήκες μέσα στη ζώνη Π.Ο.Π. Νεμέα. Στην καρδιά του, στη θέση Κούτσι, κτίστηκε το 1997 το οινοποιείο μας, με χωρητικότητα 3.060 εκατόλιτρα, εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, που προσφέρει στον οινολόγο όλα τα μέσα για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακαλύψτε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν
- -9%Προσφορά!
Elijah Craig Small Batch Bourbon Whiskey 700ml
Ένα premium Bourbon υψηλής ποιότητας και μικρής παραγωγής σε κάθε παρτίδα (small batch), με δυνατό χαρακτήρα, εξαιρετική γεύση και δυνατά αρώματα, blend αρκετά καμένων βαρελιών που περιέχουν bourbons παλαιωμένα μεταξύ 8 και 12 ετών, κυρίως 10+. Απολαύστε το σκέτο, αλλιώς είναι ιδανικό για premium Old Fashioned και Manhattan cocktails.Mashbill: (10% rye, 78% Corn, 12% malted barley). Βαρέλια Ωρίμανσης: virgin white oak casks. Μύτη: Απολαυστική και σύνθετη με νότες βανίλιας, γλυκών φρούτων και μέντας. Στόμα: Απαλό και ζεστό, ευχάριστα καπνιστό και μπαχαρώδες. Επίγευση: Μακριά και γλυκιά. Domaine Karanika | Κτήμα Καρανίκα κόκκινο ξηρό κρασί Λιμνιώνα 1500ml
Domaine Limniona Ερυθρός Κόκκινος ξηρός οίνος | Κτήμα Καρανίκα | Domaine KaranikaΠοικιλιακή σύνθεση : ΛημνιόναΠεριοχή : Μακεδονία | ΑμύνταιοΓευσιγνωσία:Πλούσια φρουτώδης μύτη γεμάτη ώριμα σμέουρα, βότανα και κανέλα. Σημαντικές αλλά ώριμες τανίνες.Ισορροπημένο.Γεμάτο σώμα, εντυπωσιακή διάρκεια,Επιδέχεται παλαίωση για τουλάχιστον 10 - 15 χρόνια.- -9%Προσφορά!
Votanikon gin 700ml
Το Votanikon είναι ένα εξαιρετικό τζιν που αποτελείται από 20 βότανα της Ελλάδας όπως: τσάι του βουνού από τον Όλυμπο, βασιλικός και δίκταμος από την Κρήτη, άρκευθος από τα βουνά της Μακεδονίας, κρόκος Κοζάνης, μαστίχα Χίου, εσπεριδοειδή και χαμομήλι από την Πελοπόννησο, ρίγανη από τη Μάνη και φασκόμηλο από την Αμοργό και δημιουργήσαμε το πρώτο πραγματικά ελληνικό και νόστιμο Gin. Hario Πρέσα τσαγιού 300ml από Ξύλο Ελιάς
Η γνωστή σε όλους μας γαλλική πρέσα, μπορεί να μας προσφέρει μία υπέροχη, έντονη και γευστική κούπα καφέ φίλτρου. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρασκευάσουμε τσάι, καθιστώντας τη ιδανική λύση τόσο για τους λάτρεις του καφέ, όσο και για τους λάτρεις του τσαγιού. Ο "Βασιλιάς του Γυαλιού" Hario, σχεδίασε την δική της γαλλική πρέσα, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας βοριοπυριτικό γυαλί, ανθεκτικό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, επιτρέποντας την παρασκευή εξαιρετικού καφέ και τσαγιού.Hario Σχεδιασμός Πρέσας Τσαγιού Η γαλλική πρέσα της Hario είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και την λειτουργία της. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον οικιακό χρήστη. Προσθέστε τσάι της επιλογής σας ή καφέ φίλτρου με χοντρή άλεση, ρίξτε την επιθυμητή ποσότητα νερού και αφήστε για 3 περίπου λεπτά (ή σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις) πριν σερβίρεται και απολαύστε τα φανταστικά αρώματα του τσαγιού ή τα έντονα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ σας.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -5%Προσφορά!
Θαλασσίτης 2022 Λευκό ξηρό κρασί 750ml
Ο «Θαλασσίτης» παράγεται από Ασύρτικο, την παραδοσιακή λευκή ποικιλία κρασοστάφυλων της Σαντορίνης.Ίσως πρόκειται για τη μοναδική ποικιλία στον Μεσογειακό χώρο που καταφέρνει κάτω από αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες να συνδυάσει την ικανοποιητική ωριμότητα των σταφυλιών με μία σχετικά υψηλή οξύτητα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για τη γευστική ισορροπία των λευκών ξηρών οίνων. Το Ασύρτικο που επιλέγουμε για το «Θαλασσίτη» προέρχεται αποκλειστικά από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου. Η δε μέση ηλικία αυτών των αμπελώνων υπολογίζεται σε 70 με 80 χρόνια περίπου.Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 kg (26hl/ha), σε συνδυασμό με το έδαφος και την ποικιλία, δίνει ένα κρασί πληθωρικό, νευρικό, με έντονη προσωπικότητα. Ο «Θαλασσίτης» αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα με θαλασσινά, ψάρια και οστρακόδερμα αλλά και αρνάκι λεμονάτο.Γενικά με γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από την Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν "συμπεριφορά" ερυθρών!Δοκιμάστε να παλαιώσετε τον «Θαλασσίτη» σας για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως με θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 °C.Ο «Θαλασσίτης» θα αλλάξει. Η μεταλλική του διάσταση θα υποχωρήσει ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του.Τέλος θυμηθείτε να περάσετε τον «Θαλασσίτη» σας (τον νέο ή τον παλαιωμένο) σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε. Θα εκπλαγείτε...!Το χρώμα του είναι λαμπερό λεμονοπράσινο.Το αρωματικό του προφίλ φωνάζει Σαντορίνη, με τα εσπεριδοειδή και κυρίως το λεμόνι, με τις φλούδες των εσπεριδοειδών, με ένα γλυκό ροδάνικο αλλά και με τα αρώματα του μπαρουτιού.Στο στόμα είναι και πάλι λεμονάτο με τραγανή οξύτητα, πλούσια γεύση και μία ωραία αλμυρή επίγευση.