Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό και διαχρονικό cocktail negroni.
Είναι ένα ποτό το οποίο έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα μας και έχει ένα κοινό που όλο και διευρύνεται.
Το συγκεκρινένο λοιπόν ποτό, έχει κοινό το οποίο είναι φανατικοί θαυμαστές και κοινό το οποίο το μισεί!
Εσύ σε ποιό κοινό ανήκεις;
Το negroni λοιπόν είναι ένα κοκτέιλ που δεν έχει σαιζόν οπού η κατανάλωσή του αυξάνεται, είναι ένα κοκτέιλ το οποίο έχει σταθερή κατανάλωση χειμώνα καλοκαίρι.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το negroni, θα το αναφέρουμε περιληπτικά σε bullets.
Το negroni είναι ένα classic κοκτέιλ,
-Tο οποίο σερβίρεται πάντα σε χαμηλό παγωμένο old fashioned ποτήρι.
-Είναι χρώματος κόκκινο
-Έχει γλυκόπικρη γεύση με αίσθηση εσπρεριδοειδών, λόγω των ελαίων που χρησιμοποιούμε από τις φλούδες των πορτοκαλιών.
-Αποτελείται από τρία βασικά υλικά, το κόκκινο bitter, το κόκκινο vermouth και το gin.
Εμείς θα παρουσιάσουμε λοιπόν ως The Distiiler, μια πειραγμένη ελαφρώς συνταγή που παραπέμπει περισσότερο σε χειμώνα.
Αρχικά θα βάλουμε πάγο σε ένα χαμηλό ποτήρι για να το κρυώσουμε.
Στην συνέχεια θα βάλουμε τα παρακάτω 3 υλικά σε ίσα μέρη των 30ml, σε ένα mixing glass ώστε να τα αναδεύσουμε ελαφρώς μαζί με πάγο μέχρι να κρυώσει το υλικό.
Από υλικά θα χρησιμοποιήσουμε
Gin Citadelle Sergent Pepper
Carlo Alberto Rosso Vermouth
Casoni Biiter Rosso
Αφού τα αναδεύσουμε θα σουρώσουμε το ποτό στο χαμηλό ποτήρι που πρώτα έχουμε αφαιρέσει τον παγο που χρησιμοποιήσαμε για να κρυώσουμε το συγκεκριμένο ποτήρι.
Έπειτα θα αφαιρέσουμε μια ωραία φλούδα από πορτοκάλι με έναν αποφλοιωτή και θα τσακίσουμε την φλούδα πάνω από το ποτό ώστε να μας δώσει τα έλαιά της.
Στην συνέχεια θα γαρνίρω το ποτό με την ίδια φλούδα και θα βάλω και ένα στικ κανέλας ώστε να μου δώσει την σπιρτάδα της και είστε έτοιμοι!
Καλή απόλαυση!