Περιγραφή
Ποικιλιακή Σύνθεση
Μοσχόμαυρο 60%, Λημνιό 40%
Κτήμα Μανωλεσάκη Exis Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Περιοχή / Αμπελώνας
Αδριανή – Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο – ανατολική Μακεδονία. 2 εκτάρια ιδιόκτητα γραμμικά αμπελοτεμάχια
σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων. Στρεμματική απόδοση 800-900 κιλά στο στρέμμα.
Ο τρύγος είναι νυχτερινός, με στόχο τα σταφύλια να φτάσουν στο οινοποιείο δροσερά και όχι ζεστά, όπως στον ημερήσιο τρύγο. Έτσι, πολύ πιο γρήγορα και χωρίς θερμικό σοκάρισμα, ψύχονται για την προζυμωτική κρυοεκχύλιση.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή αλκοολική ζύμωση στους 24οC. Ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες που αυξάνει τον όγκο και το σώμα του. Φρέσκος οίνος δεξαμενής.
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα ρουμπινί μέτριας έντασης, με αρώματα φραγκοστάφυλου, κερασιού και δαμάσκηνου. Γεύση ευχάριστη, μαλακή και ισορροπημένη με έντονη την αίσθηση της φρεσκάδας, καλή οξύτητα, ήπιες ταννίνες και κομψή επίγευση.
Αρμονία
Μοσχαράκι γιουβέτσι, παραδοσιακά κόκκινα κρέατα και λαδερά κατσαρόλας, άγρια μανιτάρια, ορεκτικά και παλαιωμένα τυριά. Σερβίρεται στους 12-14οC.