Περιγραφή
Η τελευταία δημιουργία των Ιαπωνικών Nikka ουίσκι, το Nikka Days. Ένα premium ουίσκι με νότες από λευκά λουλούδια, εσπεριδοειδή, γεύση από καραμέλα και βανίλια. Σε ένα μεγάλο ποσοστό περιέχει grain ουίσκι, και σε ένα μικρότερο malt. Το αποτέλεσμα είναι ένα smooth, πλούσιο και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για εκείνους που προτιμούν τα ελαφριά ευκολόπιοτα ουίσκι, ιδανικό για να το πιεί κάποιος σε cocktail, ή ακόμη και σκέτο.
H Ιαπωνική τέχνη που ακούει στο όνομα Nikka ουίσκι είναι το «παιδί» του Masataka Taketsuru, του πρώτου ανθρώπου που δημιούργησε Ιαπωνικό ουίσκι. Με μεγάλη προϋπηρεσία στην απόσταξη Σκωτσέζικου malt, το 1933 ανοίγει το δικό του αποστακτήριο με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του premium Ιαπωνικό ουίσκι. Σήμερα, τα Ιαπωνικά ουίσκι Nikka, έχουν 2 αποστακτήρια, ένα στο Hokkaido (Yoici Distillery) και ένα στο Miyagi(Miyagikyo/Sendai Distillery). Το Yoichi είναι το τελευταίο αποστακτήριο που χρησιμοποιεί θέρμανση από άνθρακα στην Ιαπωνία, κάτι που βοηθάει για να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του αποστάγματος.