Περιγραφή
ΕΜΠΝΕΥΣΗ: Ο πατέρας μας, Αθανάσιος Ζαχαρίας. Ήταν ο πρώτος που πίστευε σε αυτήν την ποικιλία
ΚΛΙΜΑ: Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Βαθύ μωβ χρώμα, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, γεμάτο σώμα, ήπιες, μεταξένιες τανίνες και έντονη οξύτητα
HARMONY: Ιδανικό για ταρτάρ βόειου κρέατος, αρνί, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και κίτρινο σκληρό τυρί
Αμπελώνας: Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή σύνθεση που κυμαίνεται από αμμώδη αργίλιο έως αργιλικό αργίλιο, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής κρασιών εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ ένα μικρό ποτάμι που ονομάζεται Permisos συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το πολύ σπάνιο κόκκινο σταφύλι του Μούχταρου καλλιεργείται αποκλειστικά στην περιοχή του Ασκρι, στους πρόποδες του βουνού Helicon, στην Κεντρική Ελλάδα.
Το Muses Estate ήταν το πρώτο οινοποιείο που αναβίωσε αυτή την ποικιλία χάρη στις προσπάθειες του Αθανάσιου Ζαχαρία
Γήρανση: 12 μήνες σε 2 & 3 χρόνια χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια 225l και 6 μήνες σε μπουκάλι πριν από την κυκλοφορία
Ο αρωματικός του πλούτος και η φρεσκάδα της γεύσης αναδεικνύονται στους 16-18 ° C.