Περιγραφή
Αυτή η anejo Tequila παρασκευάζεται από μπλε αγαύη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Fabrica de Tequilas για το μαγείρεμα της piña με ατμό σε κλιβάνους για 10 ώρες.
Μια ειδική μαγιά προστίθεται στους χυμούς αγαύης πριν από τη ζύμωση, πριν το Rooster Rojo anejo περάσει διπλή απόσταξη σε ανοξείδωτο ατσάλινο δοχείο και παλαιωθεί σε δρυ. Το νερό που φιλτραρίστηκε μέσω μεξικάνικου αργύρου προστέθηκε τελικά για να διαμορφώσει τους αλκοολικούς βαθμούς σε 38% ABV.
Μύτη: Κέικ βανίλια και καφές αναδύεται μέσα από την καλά καβουρδισμένη αγαύη και τον αρωματικό καπνό. Υποβόσκει μια νότα σοκολάτας γάλακτος.
Σώμα: Σε ένα πλούσιο και κρεμώδες στόμα έρχονται διάφορες φλούδες, καραμελωμένα βερίκοκα και μαύρη σοκολάτα. Γήινη, καβουρδισμένη αγαύη και λίγο ξύλο είναι παρόντα σε όλη την έκταση.
Επίγευση: Κύματα καφέ ζάχαρης