Περιγραφή
Delagua ονομάζεται το coffee project από τη Sierra Nevada στην Κολομβία. Πρόκειται για έναν συνδυασμό της τεχνογνωσίας της φάρμας La Palma y El Tucan και της συλλογής μόνο των ώριμων καρπών από πολύ μικρούς παραγωγούς που βρίσκονται πολύ κοντά της, με την επεξεργασία χωρίς χρήση νερού.
Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου ο πατέρας του Gabriel αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό La Paz. Πούλησε την φάρμα του και μετακόμισε σε ένα μικρό σπίτι στο χωριό La Palma. Κάποια χρόνια αργότερα, αφού οι συνθήκες ηρέμησαν απο το αντάρτικο, ο Gabriel μπορούσε να πουλήσει το σπίτι στο La Palma και να επιστρέψει στο σπίτι του ώστε να ξεκινήσει ξανά. Αγόρασε μία φάρμα 3 εκταρίων το ElPorvenir, το οποίο σήμερα αποδίδει σε εκείνον και την οικογένειά του την ελπίδα της δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος.
O Don Gabriel είναι πλέον 60 χρονών και έχει καταφέρει 40 χρόνια εργασίας με τον καφέ. Είναι παντρεμένος με την Dona Maria με την οποία έχει τρία πολύ όμορφα παιδιά. Αρέσει σε όλη την οικογένεια να εργάζεται στη φάρμα, βοηθώντας με την επιλογή των κερασιών και με τον καθαρισμό κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. Για τον Gabriel η καλλιέργεια του καφέ είναι πολύ περισσότερο από δουλειά, έχει υπάρξει ένα προσωπικό κατόρθωμα, μετά την μετακίνηση της οικογένειάς του.
Η διαδικασία επεξεργασίας Honey αρχίζει με ένα φίλτρο ποιότητας το οποίο μας επιτρέπει να απομακρύνουμε από την διαδικασία τα κεράσια τα οποία επιπλέουν. Από εδώ, τα κεράσια θα ξεκινήσουν το στάδιο de-pulping και θα περάσουν μέσα από μία μικρή 24ωρη ζύμωση σε σφραγισμένα tank προτού προχωρήσουν στο στάδιο αποξήρανσης. Σε αυτό το στάδιο, ο καφές θα ξεκουραστεί σε υπερυψωμένα κρεββάτια αφρικανικού στυλ για περισσότερες από 20 ημέρες. Τέλος, ο καφές parchment θα περάσει μέσα από το dry milling και το στάδιο χειρωνακτικής επιλογής.
Origin: La Paz, Sierra Nevada, Colombia
Variety: Castillo
Altitude: 1250m
Processing: Honey
Cup profile: cherry, apricot, blackberry, malic acidity, long aftertaste
Προτείνεται για: φίλτρου και Espresso
Espresso recipe
In: 21 gr | Out: 47 gr | Time: 20 sec
Filter recipe:
15gr/250ml
90-93° degrees
Pouring time: 1′-1′ & 30”
Extraction time: 2′-2’& 15”