1
Αρχική Blog Η ομάδα του THE DISTILLER προτείνει 5 λευκά κορυφαία Σαντορινιά κρασιά!
13 Αυγ 2024

Η ομάδα του THE DISTILLER προτείνει 5 λευκά κορυφαία Σαντορινιά κρασιά!

Αναμφίβολα στον παγκόσμιο χάρτη του κρασιού, η Σαντορίνη με το τερουάρ της καθώς και το μικροκλίμα της, καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις.

Αν και οι τελευταίες 2 χρονιές δεν εξελίχθηκαν πολύ καλά για το νησί, με αρκετές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, οι οινοποιοί στάθηκαν αντάξια των περιστάσεων καθώς και της ιστορίας τους και συνέχισαν απρόσκοπτα το έργο τους!

Πάμε λοιπόν να συναντήσουμε 5 δυνατές & προσιτές επιλογές σε λευκά Σαντορινιά κρασιά από την ομάδα μας!

No 1. Θαλασσίτης | ΓΑΙΑ Οινοποιητική | 100% Ασύρτικο

Με 5 Λέξεις θα το περιγράφαμε ως ένα κρασί με πλούσιο σώμα, λεμονάτο & τραγανή οξύτητα. Ιδανικό να συνοδεύσεις επάξια θαλασσινά & τυριά! Δες το κάνοντας κλικ εδώ!

No 2. SANTORINI | Estate Argyros | 100% Ασύρτικο

Μία εκπληκτική δουλειά του Οινοποιείου που κρύβει αρκετή λεπτομέρεια στο background. Δες το κάνοντας κλικ εδώ!

No 3. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | Domaine Sigalas | 100% Ασύρτικο

Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε με ένα προφίλ έντονης & χαρακτηριστικής ορυκτότητας όπως όλα τα Ασύρτικα της Σαντορίνης, συνοδεύεται κυρίως από αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων ( κυρίως ροδάκινου ), αρκετά εσπεριδοειδή και μια αίσθηση από ανθικές νότες καθώς και μια ήπια αλμυρή επίγευση. Μπορείς να το δεις κάνοντας κλικ εδώ!

No 4. Αα | Domaine Sigalas | Ασύρτικο & Αθήρι

Ένα κρασί blend από μικρά & επιλεγμένα αμπελοτόπια του νησιού, θα το χαρακτηρίζαμε με πλούσια σώμα, πολύπλοκο, με νότες από ροδάκινο & άνθη, τραγανό, αρκετά λιπαρό και με μακρά επίγευση. Ο λόγος είναι ότι έχει παραμείνει για παλαίωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με οινολάσπες & περιοδική ανάδευση. Μπορείς να το δεις κάνοντας κλίκ εδώ!

No 5. Cuvee Evdemon | Estate Argyros | 100% Ασύρτικο ( μερικώς παλαιωμένο)

Μία ναυαρχίδα, ένα πολυδιάστατο λευκό κρασί από το κτήμα Αργυρού, το οποίο αποτελείται από υπερήλικες αμπελώνες 150 ετών. Το κρασί έχει παραμείνει για παλαίωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές μαζί με οινολάσπες για 30 μήνες, ενώ ένα μέρος του κρασιού έπειτα έχει παλαιωθεί για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια! Το αποτέλεσμα? Μαγικό…! Μπορείς να το δεις κάνοντας κλικ εδώ!!!

Αν σου αρέσουν τέτοιου είδους άρθρα, κάνε μας follow στα social της εταιρίας, καθώς και μια εγγραφή στο newsletter, ώστε να είσαι πάντα συντονισμένος & συντονισμένη!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ενημερωθείτε στο e-mail σας για τα προϊόντα μας, τις νέες αφίξεις και τις προσφορές μας.

T h e D i s t i l l e r T h e D i s t i l l e r
X
0
X
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σας είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα στο καλάθι