Περιγραφή
Τύπος: Φυσικώς Γλυκός, Λιαστός Λευκός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 15% Αηδάνι
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 – 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για 40 – 60 ημέρες
Παλαίωση: 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Περιγραφή: Κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεμάτο σώμα. Σύνθετο αρωματικό μπουκέτο από γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρίφαλα μέχρι αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα και σταφίδες. Υπέροχα παχύρρευστο στο στόμα, με μια χαρακτηριστική δροσιστική οξύτητα που εξισορροπεί απόλυτα τη γλυκύτητα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Αποξηραμένα φρούτα, γλυκά, τυριά, ξηροί καρποί