Περιγραφή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
1/3 Αγιωργίτικο, 1/3 Syrah, 1/3 Μαυροφίλερο
Τρεις ποικιλίες, τρεις διαφορετικοί τρόποι οινοποιήσης. Το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μαυροφίλερο σε κεραμικούς αμφορείς μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες.
Πέπλο (Peplo). Μια λεπτομέρεια έδωσε το όνομα της στο κρασί. Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται στους αμφορείς και να ελέγχονται, βρίσκονται μέσα σε ύφασμα (τουλπάνι- πέπλο) με τη βοήθεια του οποίου πιέζουμε τη μάζα στο τέλος με το χέρι προκειμένου να πάρουμε το νεαρό κρασί.