To σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρία, πρακτική και γευσιγνωσία.
Διάρκεια: 30 ώρες
Αναλυτικά η ύλη για τα θεωρητικά αναφέρεται παρακάτω.
Ενότητες
1. Bartender
1.1 Μία πρώτη εισαγωγή στο επάγγελμα
1.2 Bartenders & Πωλήσεις
1.3 Κατηγορίες πελατών
1.4 Εξυπηρέτηση πελατών
1.5 Τεχνικές Πώλησης
1.6 Υπεύθυνη κατανάλωση
2. Μπαρ
2.1 Εργαλεία του Bartender/Χρησιμότητα
2.2 Τύποι ποτηριών
2.3 Χώρος του Μπαρ
2.4 Πόστο του Bartender
2.5 Οργάνωση του Bar (Άνοιγμα/Κλείσιμο πόστου)
2.6 Παραγγελίες (Οργάνωση και ομαδοποίηση)
2.6 Ορολογία
2.7 Στοιχειώδεις κανόνες υγειηνής και ασφάλειας
3. Τα προιόντα του μπαρ
3.1 Αλκοόλ(Ορισμός-Ιστορία )
3.1 Κατηγορίες
3.2 Ζύμωση
3.3 Κρασί
3.4 Μπύρα
3.5 Απόσταξη
3.5.1 Ουϊσκι
3.5.2 Βότκα
3.5.3 Τζιν
3.5.4 Τεκίλα
3.5.5 Ρούμι
3.5.5 Mπράντι
3.5.6. Λοιπά αποστάγματα
3.5.7. Λικέρ
4. Cocktails
4.1 Ορισμός και ιστορία
4.2 Κατηγορίες
4.3 Τεχνικές
4.4 Γαρνιτούρες & Παρουσίαση
4.5 Πάγος
4.3 Κλασσικά Cocktails
4.4 Συνταγές
4.5 Τιμολόγηση
5 Το μπαρ ως επιχείρηση
5.1 Πυρήνας Ηθικών Αξιών της επιχείρησης
5.2 Η ομάδα ως αναπτυξιακός παράγοντας
5.3 O ρόλος του Meeting
5.4 Εργασιακές σχέσεις