1
Αρχική Blog Καθαρισμός εξοπλισμού
23 Ιούλ 2018

Καθαρισμός εξοπλισμού

Μηχανή καφέ

Τοποθετούμε 3γρ καθαριστική σκόνη στο τυφλό φίλτρο, έπειτα κουμπώνω το κλείστρο στο γκρουπ και κάνω 15 flash. (των 5’’)

Αφού τελειώσουν τα flash, ξεκουμπώνω το κλείστρο, το ξεπλένω και έπειτα παίρνω τις βούρτσες καθαρισμού και ξεκινώ να βουρτσίζω σχολαστικά την σίτα (ντουζιέρα) του γκρουπ.

Αφού λοιπόν βουρτσίσουμε, κάνουμε ένα flash για να ξεπλύνουμε το γκρουπ και έπειτα τοποθετούμε το κλείστρο με το τυφλό φίλτρο ξανά στο γκρουπ χωρίς καθαριστικό αυτή την φορά και κάνουμε 20 flash για να καθαρίσουμε εντελώς από το καθαριστικό το κύκλωμα του γκρουπ. Ή μέχρι να καθαρίσει εντελώς το νερό, ενδέχεται να χρειαστεί άλλα 5 flash.

Έπειτα πρέπει να καθαρίσουμε τα κλείστρα μας σχολαστικά, αρχικά με ζεστό νερό και έπειτα να τα βουτήξουμε μέσα σε ένα σκεύος με καυτό νερό και 2 κουταλιές της σούπας καθαριστική σκόνη για 20-30 λεπτά τα κλείστρα και τα sheeve filters (φίλτρα), έπειτα τα ξεπλένουμε καλά με καυτό νερό και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. (Ξεκαρβούνιασμα)

Επιπλέον, πρέπει να καθαρίσουμε τους σωλήνες ατμού, βάζοντας νερό σε ένα σκεύος και βράζοντάς το πάλι με τους σωλήνες του ατμού. Αφήνουμε το βραστό νερό εκεί για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το σκεύος από τον σωλήνα και κάνουμε ένα δυνατό flash για να ξεκολλήσουμε τις βρωμιές που έχουν δημιουργηθεί.

*Απαγορεύονται κάθε είδους ενέργειες καθαρισμού για τα κλείστρα με οποιαδήποτε άλλα καθαριστικά ή πλυντήριο πιάτων.

*Το καθάρισμα γίνεται καθημερινά απαραίτητα.

*Αν έχουμε πουλήσει στο διάστημα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι έως 1-1 ½ κιλό εσπρέσσο, επαναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία του καθαρισμού χωρίς καθαριστικό.

*Αν έχουμε πουλήσει στο διάστημα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι από 2-2 ½ κιλά εσπρέσσο τότε πρέπει να επαναλάβουμε όλη την διαδικασία του καθαρισμού με μισή ποσότητα καθαριστικού απ’ ότι το βράδυ.

*Αν έχουμε πουλήσει στο διάστημα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι από 3 κιλά εσπρέσσο και πάνω τότε πρέπει να επαναλάβουμε όλη την διαδικασία του καθαρισμού με κανονική ποσότητα καθαριστικού όσο και το βράδυ.

Μύλος Άλεσης (Κοπτικό)

*Αφαιρούμε όλο τον αλεσμένο καφέ που υπάρχει σε ένα δοχείο και τον αποθηκεύουμε για την άλλη μέρα το πρωί.

*Έπειτα αφαιρούμε και αποθηκεύουμε όλο τον άκοπο καφέ (σπυρί) από το δοχείο (χωνί) και τον αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγή vacuum δοχείο κατάλληλο για αποθήκευση καφέ.

*Κόβουμε ότι καφές υπάρχει μεταξύ δοχείο άκοπου καφέ και μαχαιριών μύλου και τον αποθηκεύουμε στο δοχείο με τον αλεσμένο καφέ.

*Μετά καθαρίζουμε με την βοήθεια του ατμού της μηχανής το δοχείο άκοπου καφέ (χωνί) και το τρίβουμε με ένα πανάκι καθαρισμού με μικροϊνες και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας, έπειτα το τοποθετούμε πάνω από την μηχανή για να στεγνώσει καλά όλο το βράδυ. Ο άλλος τρόπος καθαρισμού είναι αντί με ατμό αν υπάρχουν πιο έντονα έλαια και λεκέδες να το σαπουνίσουμε με ένα μαλακό σφουγγαράκι και λίγο απορρυπαντικό.

*Πρέπει επίσης να καθαρίσουμε το δοχείο αλεσμένου καφέ και τον διανεμητή καφέ ή το χωνί εξαγωγής καφέ εάν είναι ηλεκτρονικός μύλος απ’ ευθείας άλεσης, με ένα πινέλο καθαρισμού και έπειτα να το τρίψουμε καλά με στεγνό καθαρό χαρτί κουζίνας.

*Πολύ σημαντικό είναι να κλείσουμε την οπή που αφήνει ανοικτή το δοχείο άκοπου καφέ με ένα φλυτζάνι για να μην πέσει κατά την διάρκεια της νύκτας οτιδήποτε μέσα στα μαχαίρια του μύλου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ενημερωθείτε στο e-mail σας για τα προϊόντα μας, τις νέες αφίξεις και τις προσφορές μας.

T h e D i s t i l l e r T h e D i s t i l l e r
X
0
X
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σας είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα στο καλάθι