Περιγραφή
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ερυθρός Ξηρός
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ: Κοιλάδα Μουσών, στο βουνό του Ελικώνα στη Στερεά Ελλάδα
ΚΛΙΜΑ: Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Πλούσιο & πικάντικο. Τα αρώματα καπνιστού κρέατος, κόκκινων φρούτων, καφέ, κουτί πούρων είναι ώριμα και δείχνουν αγνότητα.
ΑΡΜΟΝΙΑ:
Συνδυάστε το με πλούσιο κόκκινο κρέας όπως ψητό αρνί και χοιρινό μπάρμπεκιου.
*Επιλογή για χορτοφάγους: μελιτζάνες ψητές και ψητές μελιτζάνες ή καπνιστές μπριζόλες σεϊτάν. Επιλέξτε λαχανικά με υψηλούς παράγοντες umami και χαμηλότερη φυτική τανίνη (π.χ. λιγότερα κοτσάνια και φύλλα).
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: Το έδαφος είναι γόνιμο, με μικτή σύνθεση που κυμαίνεται από αμμοπηλώδες έως αργιλώδες, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής κρασιών εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιας αρώματα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ ένας μικρός ποταμός που ονομάζεται Πέρμισος συμβάλλει στην ύπαρξη ήπιου ηπειρωτικού κλίματος.
ΚΛΙΣΗ ΑΜΠΕΛΙΩΝ: Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550μ και έχουν κλίση μεταξύ 3 και 7%
ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: Καλλιεργούμε τα αμπέλια μας σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης γεωργίας, η οποία διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, του καταναλωτή και των ανθρώπων που εργάζονται στα χωράφια.
Οι περισσότερες από τις ποικιλίες φυτεύονται σε γραμμικούς αμπελώνες που εκπαιδεύονται σε διπλό κορδόνι royat. Φυτεύουμε όλα τα αμπέλια μας σε πυκνοφυτεμένες σειρές, μια τεχνική που έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες αποδόσεις ανά κλήμα και, ως εκ τούτου, υψηλότερης ποιότητας σταφύλια
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: Το κρασί παλαιώνει σε 100% νέα 225lt μεσαία έως μέτρια και φρυγανισμένη γαλλική βελανιδιά για 18 μήνες και στη συνέχεια σε φιάλη πριν από την κυκλοφορία για 12 μήνες.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ AGEING:
Συνιστάται για μακρά ωρίμανση, πέραν των 10 ετών
Σερβίρεται καλύτερα στους 16-18°C
Έδαφος: αμμοπηλώδες έως αργιλώδες